LOADING  
Fiscaal
Civiel

Bezwaar tegen waardevaststelling (art. 30 Wet WOZ)

Bezwaar tegen waardevaststelling

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Bezwaar/beroep Mail a friend
Bijgewerkt tot 26 september 2022
De redactie

1 Inleiding

De rechtsbescherming van de burger in verband met de waardebepaling en vaststelling van de WOZ-waarde is geregeld in art. 30 tot en met art. 37 Wet WOZ. Hierbij verwijst art. 30 lid 1 Wet WOZ voor het maken van bezwaar naar de betreffende bepalingen in de AWR.
Er kan bezwaar worden gemaakt tegen (TK 1993-94, 22885, nr 9, p. 28, brondocument niet beschikbaar):

  • de waardevaststelling, het is enkel mogelijk om bezwaar te maken tegen de vaststelling van de WOZ-waarde indien deze te hoog is vastgesteld;
  • de objectafbakening;
  • het zijn van belanghebbende.

Een bezwaarschrift tegen de WOZ-beschikking die is bekendgemaakt en verenigd in een geschrift met een aanslag onroerendezaakbelastingen wordt door de wet ook aangemerkt als een bezwaarschrift tegen de aanslag onroerendezaakbelasting, tenzij uit het bezwaarschrift het tegendeel blijkt (art. 30 lid 2 jo art. 24 lid 9 Wet WOZ). Omgekeerd geldt hetzelfde: een bezwaarschrift tegen een aanslag onroerendezaakbelastingen die is bekendgemaakt en verenigd in een geschrift als de WOZ-beschikking wordt door de wet ook aangemerkt als een bezwaarschrift tegen de WOZ-beschikking, tenzij uit het bezwaarschrift het tegendeel blijkt (art. 30 lid 3 jo art. 24 lid 9 Wet WOZ).

Indien er meerdere genothebbenden of gebruikers zijn met betrekking tot dezelfde onroerende zaak kan een belanghebbende tot wie de ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.