LOADING  

Stichting

Civiel
Boek 2 - Rechtspersonen
Titel 6 - Stichtingen
Boek 4 - Erfrecht
Titel 5.4 - Stichtingen opgericht bij uiterste wil


Fiscaal
Successiewet
Vennootschapsbelasting
Algemene wet inzake rijksbelastingen

Steunstichting SBBI (art. 5d AWR)

Steunstichting SBBI

Dit thema maakt onderdeel uit van de kennisdossiers: Stichting, Goede doelen Mail a friend
Bijgewerkt tot 1 mei 2021
De redactie

1 Inleiding

Een steunstichting SBBI is een stichting die voldoet aan de voorwaarden opgenomen in art. 1f UR AWR en die is opgericht uitsluitend met het doel geld in te zamelen ter ondersteuning van een SBBI (art. 5d lid 1 AWR).
In de parlementaire toelichting bij de Geefwet is ingegaan op de vraag of een steunstichting van een ANBI of SBBI zelf kan kwalificeren als ANBI of SBBI. De Staatssecretaris van Financiën merkt op dat dit mogelijk is, mits de instelling die de steunstichting ondersteunt zelf het algemeen nut of een sociaal belang dient (TK 2010-11, 33006, nr 3, p. 26). De koppeling van de steunstichting aan een ANBI of SBBI heeft tot gevolg dat de steunstichting recht heeft op dezelfde faciliteiten als de ANBI of SBBI zelf. Tijdens de behandeling van het Belastingplan 2012 en de Geefwet heeft de Staatssecretaris van Financiën aangegeven welwillend te staan tegenover de mogelijkheden om de faciliteiten voor een steunstichting SBBI uit te breiden (TK 2011-12, 33003, nr 17, p. 42). Uiteindelijk is naar aanleiding van een amendement de steunstichting SBBI in art. 5d AWR opgenomen en zijn faciliteiten in de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting geïntroduceerd (TK 2011-12, 33006, nr 15).

2 Voorwaarden

De voorwaarden waaraan een stichting ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.