LOADING  
Fiscaal
Civiel

Notariële dienstverlening voor financieel minder draagkrachtigen (art. 56 WNA)

Notariële dienstverlening voor financieel minder draagkrachtigen

Dit thema maakt onderdeel uit van de kennisdossiers: Mail a friend
Bijgewerkt tot 4 november 2020

Voor financieel minder draagkrachtigen – degenen wiens financiële draagkracht de grenzen genoemd in art. 34 Wet op de rechtsbijstand niet overschrijden – geldt voor bepaalde akten in de familiepraktijk (zoals testamenten, verklaringen van erfrecht, huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontracten, voogdijbenoemingen en boedelscheidingen na echtscheiding waaruit de notariskosten niet kunnen worden voldaan) een betrekkelijk laag maximumtarief (art. 56 lid 1 en 2 WNA). 
Zie in dit kader bijvoorbeeld ook de uitspraak van de Hoge Raad (2 oktober 2020, ECLI:NL:HR:2020:1531), waarin de Hoge Raad onder meer opmerkt dat aan personen die zich geen verklaring van erfrecht kunnen veroorloven en die qua draagkracht de grenzen genoemd in art. 34 Wet op de rechtsbijstand niet overschrijden, een financiële tegemoetkoming kan worden gegeven voor de kosten van (onder meer) een verklaring van erfrecht (art. 56 lid 2 letter c WNA).

...

Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.