LOADING  
Fiscaal
Civiel

Wwft-Alert 2022 | 09

Wwft-Alert 2022 | 09

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Wwft-Alerts Mail a friend
Bijgewerkt tot 19 augustus 2022
De redactie

1 Ontwikkelingen omtrent UBO-register

1.1 Uitzondering ontbreken UBO-registratie bij aangaan van nieuwe zakelijke relatie verlengd tot 1 januari 2023

Bij het aangaan van een nieuwe zakelijke relatie met een Wwft-cliënt, moet de notaris beschikken over een bewijs van registratie in het UBO-register (art. 4 lid 2 Wwft).

Vanwege de aanhoudende werkvoorraad en langere verwerkingstijden bij de Kamer van Koophandel, is onderstaande tijdelijke uitzondering verlengd tot 1 januari 2023, zie ook Wwft-Alert 2022 | 06.

Tot die tijd kan worden volstaan met de vaststelling dat registratie door de cliënt heeft plaatsgevonden, maar nog niet is verwerkt. Volgens het BFT kan het vaststellen dat registratie heeft plaatsgevonden, bijvoorbeeld aan de hand van een bevestigingsmail van de Kamer van Koophandel. De cliënt dient daarbij wel toe te lichten welke UBO-gegevens en onderliggende documentatie bij registratie zijn opgegeven. Zodra de registratie door de cliënt geheel voltooid en verwerkt is dient de cliënt de Wwft-instelling daarover te informeren.

Overigens is op 29 juli 2022 in het Financieele Dagblad het nieuwsbericht 'Invoering UBO-register opnieuw maanden uitgesteld' gepubliceerd. Ook andere media hebben vergelijkbare berichtgeving gepubliceerd. Dat is echter onjuist, aangezien het UBO-register op 27 september 2020 is ingevoerd. Vanaf die datum moeten nieuwe entiteiten eerst een UBO-registratie doen, voordat zij een KvK-nummer ontvangen. Op 27 ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.