LOADING  
Fiscaal
Civiel

Actueel houden gegevens cliëntenonderzoek (art. 3 lid 11 Wwft)

Actueel houden gegevens cliëntenonderzoek

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Cliëntenonderzoek Mail a friend
Bijgewerkt tot 30 september 2020
De redactie

De gegevens die in het kader van het cliëntenonderzoek zijn verzameld (en de gegevens die zijn verzameld om te kunnen vaststellen of met betrekking tot een cliënt een vereenvoudigd cliëntenonderzoek kon worden verricht), worden op dossierniveau actueel gehouden.

Voor de praktijk:

  • De frequentie waarmee de resultaten van het cliëntenonderzoek worden ‘gecheckt’ op de actualiteit moeten aantoonbaar worden afgestemd op het risicoprofiel (zie de toelichting Risicoprofiel dossierniveau). Hoe hoger het risico, hoe meer maatregelen moeten worden genomen om de gegevens actueel te houden.
  • Bij langlopende dossiers wordt geadviseerd om ‘momenten’ in te plannen waarop de gegevens worden gecheckt. Ook hier geldt weer dat dit moet zijn afgestemd op het risicoprofiel. Bij een ‘normaal’ risico kan dit bijvoorbeeld in elk geval één keer per jaar.
  • Daarnaast zal een wijziging in de omstandigheden aanleiding kunnen zijn om gegevens tussentijds te actualiseren, bijvoorbeeld een overdracht van aandelen ten gevolge waarvan de omvang van het gehouden belang van de UBO wijzigt. De verificatiegegevens zullen moeten worden geactualiseerd.
...

Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.