LOADING  
Fiscaal
Civiel
Open in nieuw venster

Op grond van de doel- en bezitseis van art. 4 WBR kwalificeert onderneming die opslagruimtes verhuurt als onroerendezaakrechtspersoon

Terug
Instantie: Rechtbank Den Haag
Datum: 02-04-2019
ECLI: ECLI:NL:RBDHA:2019:4875
Zaaknummer: SGR 18/5597
Notamail: 2019, nr 128
Samenvatting:

A verkrijgt in 2015 alle aandelen in X BV. X BV houdt zich bezig met het verhuren van onroerende zaken ten behoeve van opslag van goederen. De fiscus stelt dat X BV een onroerendezaakrechtspersoon is in de zin van art. 4 WBR, zodat A ter zake van de verkrijging van de aandelen overdrachtsbelasting is verschuldigd.
De Rechtbank stelt de fiscus in het gelijk. Er is niet aannemelijk gemaakt dat de overige ondernemingsactiviteiten van X BV zodanig overheersend zijn dat niet langer gesproken kan worden van de verhuur van opslagruimtes of dat de verhuur ondergeschikt is aan de andersoortige dienstverlening. De bijkomende activiteiten van de dienstverlening zijn verricht in het kader van de verhuur en de inkomsten worden hoofdzakelijk met de verhuur behaald. Hieruit vloeit voort dat aan de doeleis van art. 4 WBR is voldaan.

Gerelateerde thema's Fictieve onroerende zaken
Mail a friend

Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.
Voor (voltijd)studenten is een abonnement gratis.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.