LOADING  
Fiscaal
Civiel
Open in nieuw venster

ANBI-status van stichting ingetrokken wegens gebreken in de administratie

Terug
Instantie: Hof Den Haag
Datum: 22-08-2017
ECLI: ECLI:NL:GHDHA:2017:2413
Zaaknummer: BK-17/00280
Samenvatting:

Hoewel uit de doelstellingen en feitelijke werkzaamheden blijkt dat de stichting uitsluitend of nagenoeg uitsluitend het algemeen nut dient, geeft de administratie van de stichting geen inzicht in de aard en omvang van de uitgaven, zodat de Inspecteur niet kan controleren of de middelen in de vereiste mate het algemeen belang hebben gediend. In de administratie ontbreken facturen en betaalbewijzen van aankopen en uitkeringen in contanten. Bovendien heeft de stichting geen actueel beleidsplan waaruit de wijze van het beheer van het vermogen blijkt. De gebreken in de administratie kunnen op grond van een recent arrest van de Hoge Raad (7 juli 2017, nr 16/04238, ECLI:NL:HR:2017:2781) niet door beeldmateriaal of getuigenverklaringen worden hersteld. De ANBI-status van de stichting is terecht ingetrokken.

Gerelateerde thema's ANBI
Mail a friend

Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.
Voor (voltijd)studenten is een abonnement gratis.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.