LOADING  
Fiscaal
Civiel

Verkrijging van lichaam ter bevordering van stedelijke herstructurering (art. 15.1.oa WBR)

Verkrijging van lichaam ter bevordering van stedelijke herstructurering

Mail a friend
Bijgewerkt tot 1 januari 2015

Uitbrengvrijstelling voor wijkontwikkelingsmaatschappijen

Ter bevordering van de stedelijke herstructurering van achterstandswijken is op 1 januari 2006 artikel 15.1.oa WBR ingevoerd. De verkrijging van onroerende zaken door deelnemers in een wijkontwikkelingsmaatschappij is volgens deze bepaling vrijgesteld van overdrachtsbelasting.
Volgens de wettekst zoals hij luidde tot 1 januari 2007, kon deze uitbrengvrijstelling geen toepassing vinden als de betreffende onroerende zaken vóór 1 januari 2003 zijn ingebracht in een samenwerkingsverband. Daarom is de wet in het Belastingplan 2007 aangepast met terugwerkende kracht tot 1 januari 2006. De uitbrengvrijstelling geldt ook als op de inbreng de destijds geldende vrijstelling voor woningcorporaties (artikel 15.1.o WBR) van toepassing was en het samenwerkingsverband later de status van wijkontwikkelingsmaatschappij verkrijgt.
 

...

Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegens?
Heeft u nog geen inloggegens dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.
Voor (voltijd)studenten is een abonnement gratis.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.