LOADING  
Fiscaal
Civiel

Betalingstermijn (art. 19 AWR)

Betalingstermijn

Dit thema maakt onderdeel uit van de kennisdossiers: Mail a friend
Bijgewerkt tot 1 januari 2015

Betalingstermijn

Als een aangifte in verband met een aangiftebelasting betrekking heeft op een tijdvak, dient zij te worden gedaan binnen een door de inspecteur gestelde termijn van ten minste één maand na het einde van het tijdvak. In art. 19 lid 1 en 2 AWR is de (voorlopige) betaling/afdracht en uitstel van betaling/afdracht van een aangiftebelasting die betrekking heeft op een tijdvak geregeld.
Als de aangifte geen betrekking heeft op een tijdvak, zoals de overdrachtsbelasting, dient zij te worden gedaan binnen een door de inspecteur gestelde termijn van ten minste één maand (art. 10 lid 2 AWR). Onder voorwaarden kan uitstel van het doen van aangifte worden verleend (art. 10 lid 3 AWR). Art. 19 lid 3 AWR regelt de betaling/afdracht van aangiftebelasting die geen betrekking heeft op een tijdvak.

...

Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.
Voor (voltijd)studenten is een abonnement gratis.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.