LOADING  
Fiscaal
Civiel

Besluit vermindering verhuurderheffing 2014

Besluit vermindering verhuurderheffing 2014

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Verhuurderheffing Mail a friend
Bijgewerkt tot 1 april 2019

De actuele tekst van het Besluit vermindering verhuurderheffing 2014 kunt u raadplegen op het tabblad 'Wettekst'. De eerste versie van dit besluit dateert van 18 december 2013. De tekst van dit besluit op het tabblad 'Wettekst' wordt automatisch opgehaald van wetten.nl, zodat de tekst actueel is.

Met de Fiscale vergroeningsmaatregelen 2019 zijn per 1 februari 2019 in de Wet maatregelen woningmarkt 2014 II (hierna: de wet) heffingsverminderingen voor verduurzaming van huurwoningen geïntroduceerd. In het per 1 februari 2019 gewijzigde Besluit vermindering verhuurderheffing 2014 zijn de nadere eisen van de verbetering van de energieprestatie van huurwoningen waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor deze heffingsverminderingen bepaald.

Met de Fiscale vergroeningsmaatregelen 2019 is in de wet aangegeven met welke bedragen de heffing kan worden verminderd per heffingsvermindering alsmede welke minimale investering door de verhuurder daarvoor is vereist. Met dit Besluit is invulling gegeven aan de concrete energetische verbetering van de huurwoning waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor de betreffende heffingsvermindering.

Met de Fiscale vergroeningsmaatregelen 2019 zijn in de wet vier categorieën van mogelijke heffingsverminderingen voor verduurzaming opgenomen. Om in aanmerking te komen voor een heffingsvermindering, moet een substantiële verbetering van de energieprestatie worden bereikt. Daarom is bepaald dat de huurwoning met minimaal drie ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.