LOADING  
Fiscaal
Civiel

Begrip werknemer (art. 2 Wet LB)

Begrip werknemer

Dit thema maakt onderdeel uit van de kennisdossiers: Mail a friend
Bijgewerkt tot 1 januari 2015

Medisch specialisten in loondienst?

Op 1 januari 2015 is de integrale bekostiging in de medisch specialistische zorg ingevoerd en is de verhouding tussen het ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum (ZBC) en de medisch specialisten gewijzigd. Ten gevolge hiervan zijn medisch specialisten hun zelfstandig declaratierecht verloren wat tot gevolg heeft dat het fiscaal ondernemerschap voor medisch specialisten is vervallen. Om het fiscaal ondernemerschap te behouden kunnen medisch specialisten gebruik maken van door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, de Orde van Medisch Specialisten en het Ministerie van Financiën ontwikkelde modellen. Een vrij gevestigd medisch specialist kan in het kader van de invoering van de integrale bekostiging ook kiezen voor een dienstverband met het ziekenhuis of ZBC.
Zie over dit onderwerp uitgebreid: Fiscaal ondernemerschap medisch specialisten versus medisch specialisten in loondienst

...

Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.
Voor (voltijd)studenten is een abonnement gratis.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.