LOADING  
Fiscaal
Civiel

Spaarloonregeling (vervallen) (art. 32 Wet LB)

Spaarloonregeling (vervallen)

Dit thema maakt onderdeel uit van de kennisdossiers: Mail a friend
Bijgewerkt tot 3 juli 2012

Afwikkeling spaarloonregeling

De spaarloonregeling is vervallen per 1 januari 2012. Door middel van de spaarloonregeling kon een werknemer € 613 van zijn brutoloon sparen, de loonbelasting werd door de werkgever gedragen. De tegoeden moesten worden ingelegd op een geblokkeerde spaarrekening en waren slechts onder bepaalde voorwaarden opneembaar. Indien vier jaar na inleg was verstreken waren de tegoeden vrij opneembaar. Het spaartegoed werd niet meegerekend voor de rendementsgrondslag van box 3.
Het opgebouwde vermogen is per 1 januari 2012 vrijgekomen. Deelnemers kunnen het opgebouwde vermogen zonder fiscale gevolgen opnemen, het opgenomen bedrag zal dan een onderdeel gaan vormen van de rendementsgrondslag voor de heffing in box 3. Deelnemers kunnen ook kiezen om het opgebouwde vermogen op de spaarrekening te laten staan. Indien ze zich aan de geldende voorwaarden van de spaarloonregeling (zie art. 32 Wet LB en UR werknemersspaarregelingen en winstdelingsregelingen) houden, wordt jaarlijks een gedeelte (het deel dat vier jaar op de spaarrekening staat) vrijgegeven. Zolang het vermogen nog niet is vrijgegeven, is dit vrijgesteld van de rendementsgrondslag voor de heffing in box 3.

...

Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.