LOADING  
Fiscaal
Civiel

Aangiftetermijn (art. 10 AWR)

Aangiftetermijn

Dit thema maakt onderdeel uit van de kennisdossiers: Mail a friend
Bijgewerkt tot 1 januari 2021
De redactie

1 Aangiftetermijn bij tijdvakbelasting

Als een aangifte in verband met een aangiftebelasting betrekking heeft op een tijdvak, dient zij te worden gedaan binnen een door de Inspecteur gestelde termijn van ten minste één maand na het einde van het tijdvak. In art. 19 lid 1 en 2 AWR is de (voorlopige) betaling/afdracht en uitstel van betaling/afdracht van een aangiftebelasting die betrekking heeft op een tijdvak geregeld.

2 Aangiftetermijn bij tijdstipbelasting

Als de aangifte geen betrekking heeft op een tijdvak, maar op een tijdstip (zoals de overdrachtsbelasting) dient zij te worden gedaan binnen een door de Inspecteur gestelde termijn van ten minste één maand (art. 10 lid 2 AWR). Onder voorwaarden kan uitstel van het doen van aangifte worden verleend (art. 10 lid 3 AWR). Art. 19 lid 3 AWR regelt de betaling/afdracht van aangiftebelasting die geen betrekking heeft op een tijdvak.

De termijn voor het instellen van bezwaar vangt aan met ingang van de dag na die van de voldoening, inhouding of afdracht (artikel 22j AWR jo artikel 6:8 Awb).

...

Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.