LOADING  
Fiscaal
Civiel

Maatstaf van heffing (art. 9 WBR)

Terug Open in nieuw venster

Maatstaf van heffing

Instantie: Ministerie van Financiën
Datum: 22-02-2017
Nummer: 2017-36415
Besluit is vervallen: Nee
Notamail: 2017, nr 62
Gerelateerde thema's: Belastbaar feit
Afstand en wijziging beperkt recht
Maatstaf van heffing
Vermindering bij opvolgende verkrijging
Samenvatting:

De Staatssecretaris van Financiën heeft op 22 februari 2017 een nieuw besluit vastgesteld over de maatstaf van heffing voor de overdrachtsbelasting. In dit besluit worden vijf oude besluiten samengevoegd en geactualiseerd. Nieuw is onderdeel 9.2 dat een toelichting bevat over de maatstaf van heffing en de toepassing van art. 13 WBR bij transformatiebouw die niet leidt tot vernieuwbouw. Ook nieuw is onderdeel 9.3 dat gaat over de situatie dat bij doorverkoop van een onroerende zaak de uiteindelijke koper de last op zich neemt om de overdrachtsbelasting van de verkoper voor zijn rekening te nemen en waarbij de akten van levering in omgekeerde volgorde worden gepasseerd. In de ingetrokken besluiten was het beleid over de omzetting van lidmaatschapsrechten in coöperatieve flatexploitatieverenigingen in appartementsrechten casuïstisch van aard. Dat is nu vervangen door een algemene regeling.

Mail a friend

Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.
Voor (voltijd)studenten is een abonnement gratis.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.