LOADING  

FBN Juristen

Wat is / wie zijn FBN Juristen?
FBJuristen
 is in 1988 opgericht door Hans Stubbé als Fiscaal Bureau voor het Notariaat, destijds op verzoek van de notariële beroepsorganisatie (de KNB) om het notariaat van fiscale kennis te voorzien. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een breed advieskantoor, met ongeveer 15 specialisten op alle notariële vakgebieden, zowel civiel als fiscaal. De huidige partners van FBN zijn mw. mr. Laura Welkers en mr. Jeroen Rheinfeld.
De rechtsgebieden waarop wij ons onderscheiden zijn op civiel terrein: onroerend goedrecht, ondernemingsrecht, huwelijksvermogensrecht en erfrecht, en op fiscaal terrein: erf- en schenkbelasting, overdrachtsbelasting, inkomstenbelasting en omzetbelasting.


Cursussen op notariële rechtsgebieden
Gezien de voortdurende wijzigingen in de wetgeving is permanente educatie onmisbaar. Daartoe heeft FBJuristen naast de adviespraktijk een cursusorganisatie. Het aanbod aan cursussen en opleidingen is breed; naast een diversiteit aan dagbijeenkomsten (bijv. over bedrijfsoverdracht, boedelafwikkeling, wwft, etc) bieden we ook meerdaagse opleidingen voor (kandidaat)notarissen en juridisch medewerkers, alsook themadagen en specialisatiecursussen. Populair is ook onze jaarlijks terugkerende serie bijeenkomsten over fiscale en civiele actualiteiten voor het notariaat. 
Door het brede specialistenteam waarover FBN Juristen beschikt, zijn wij ook eenvoudig in staat inhouse-lezingen op maat aan te bieden.


E-learning voor het notariaat (ELN)
Bent u geen fan van cursussen maar houdt u uw vak liever digitaal bij? Dit kan met onze e-learning-tool: zie www.fbn-elearning.nl. U ontvangt ieder week in uw e-mailbox een bericht over een notarieel onderwerp (fiscaal of civiel), bestudeert dit (duur: ongeveer 15 min) en beantwoordt desgewenst de bijbehorende toetsvraag. Met deze wijze van studeren kunt u jaarlijks 12 studiepunten verzamelen. 
 

Kennisbank Via Juridica
Tot slot is FBN Juristen uitgever van kennisbank Via Juridica. Deze kennisbank bevat een schat aan fiscale en civiele informatie. Kennisbank Via Juridica is ook te gebruiken als naslagwerk in de dagelijkse praktijk. In Via Juridica zijn naast toelichting op fiscale en civiele wetgeving, alle voor het vakgebied relevante beleidsbesluiten opgenomen, alsmede actuele jurisprudentie en kamerstukken van wetten en lopende wetsvoorstellen.
 

Ga naar de website van FBN Juristen en lees meer over: