LOADING  
Fiscaal
Civiel

Wwft-Alert 2021 | 15

Wwft-Alert 2021 | 15

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Wwft-Alerts Mail a friend
Bijgewerkt tot 25 november 2021
De redactie

1 Wetsvoorstel Trust-register aangenomen door Eerste Kamer

Op 4 november is de Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van trusts en soortgelijke juridische constructies (Kamerstukken 35819) door de Tweede Kamer als hamerstuk afgedaan. De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel op 23 november eveneens als hamerstuk afgedaan. Het wetsvoorstel treedt op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip in werking (naar verwachting op 1 januari 2022).

Bekijk ook de Factsheet Trust-register, waarin de belangrijkste onderdelen en gevolgen van het wetsvoorstel staan vermeld.

2 Beantwoording Kamervragen inzake spanningen bij toepassing Wwft

Op 19 november 2021 heeft de Minister van Financiën Kamervragen beantwoord inzake de spanningen bij toepassing van de Wwft (nr 2021-0000224366). 
Voor de notariële praktijk is met name (de beantwoording van) vraag 8 van belang, namelijk hoe - in geval van een botsing tussen de regels over de wettelijke geheimhoudingsplicht van notarissen en de eisen die toezichthouders stellen aan banken in het kader van het transactieverkeer op derdengeldenrekeningen - de toepassing van de Wwft moet worden ingevuld. De Minister van Financiën geeft aan dat de aard en omvang van deze problematiek wordt geanalyseerd, in samenspraak tussen de Ministeries van Jusititie en Veiligheid en Financiën, de KNB, de NVB, de DNB en het BFT. De Minister van Financiën zal de Kamer ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.