LOADING  
Fiscaal
Civiel

Wwft-Alert 2021 | 13

Wwft-Alert 2021 | 13

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Wwft-Alerts Mail a friend
Bijgewerkt tot 27 oktober 2021
De redactie

1 Nieuw meldformulier voor notarissen (FIU-Nederland)

De FIU-Nederland heeft om het melden makkelijker te maken speciaal voor notarissen een nieuw en vereenvoudigd meldformulier ontwikkeld, dat per 27 oktober 2021 beschikbaar is.

In het formulier voor de notarissen staan alleen velden en waarden (zoals indicatoren) die specifiek voor deze meldergroep van toepassing zijn. Het nieuwe meldformulier is afgestemd met de toezichthouder en getest door diverse notarissen. Zij hebben het nieuwe formulier beoordeeld als positief, gebruiksvriendelijk én tijdbesparend. 

Raadpleeg het meldformulier via FIU-Nederland.nl/meldformulier en op het meldportaal van de FIU-Nederland.

2 Memo BFT inzake crowdfunding en de rol van de notaris

Op 26 oktober 2021 heeft het Bureau Financieel Toezicht een memo gepubliceerd over crowdfunding en de rol van de notaris met betrekking tot de Wwft. Het systeem van crowdfunding wordt door criminelen namelijk misbruikt om geld wit te wassen. Hierover is meer vermeld in de toelichting Crowdfunding.
In de memo van het BFT wordt ingegaan op de definitie van crowdfunding en de werkwijze van crowdfunding-platformen. Ook wordt besproken wat de risico's van crowdfunding voor de Wwft zijn en op welke wijze de notaris het onderzoek naar de herkomst van de middelen (op grond van art. 3 lid 2 onder d Wwft) kan verrichten. Om de invulling van de onderzoeksplicht voor de ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.