LOADING  
Fiscaal
Civiel

Wwft-Alert 2021 | 08

Wwft-Alert 2021 | 08

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Wwft-Alerts Mail a friend
Bijgewerkt tot 9 juli 2021
De redactie

1 FATF-landenlijst per juni 2021

Van 20 tot en met 25 juni 2021 heeft een plenaire vergadering van de Financial Action Task Force on money laundering (FATF) plaatsgevonden. De FATF publiceert twee lijsten waarop jurisdicties staan met strategische tekortkomingen in hun nationale regimes ter voorkoming en bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering.

De eerste lijst is getiteld 'High-Risk Jurisdictions subject to a Call for Action' en bevat jurisdicties die geen commitment tonen of onvoldoende voortgang hebben laten zien bij het aanpakken van hun strategische tekortkomingen en die een bedreiging kunnen vormen voor het internationale financiële systeem. Deze lijst in onveranderd gebleven.

De tweede lijst is getiteld 'Jurisdictions under Increased Monitoring', ook wel de 'grijze lijst'. Deze lijst bevat landen die strategische tekortkomingen hebben in hun nationale regimes ter voorkoming en bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering en die gecommitteerd zijn om deze tekortkomingen aan te pakken. Haïti, Malta, de Filipijnen en Zuid-Sudan zijn aan de lijst toegevoegd. Ghana is van de lijst geschrapt. Het is de eerste keer dat een Europees land (Malta) op de FATF-lijst voorkomt.

Raadpleeg het Overzicht landenlijstjes voor de actuele stand van zaken.
Naast het Overzicht landenlijstjes is tevens een Overzicht geografische risico's per land opgenomen in databank Wwft. Op het Overzicht geografische risico's staan alle landen vermeld, met daarbij aangegeven of ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.