LOADING  
Fiscaal
Civiel

Wwft-Alert 2021 | 05

Wwft-Alert 2021 | 05

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Wwft-Alerts Mail a friend
Bijgewerkt tot 29 maart 2021
De redactie

1 Aanpassing overzicht risicovolle branches - Bloemenhandel

Door een gebrek aan controle op de Nederlandse bloemenhandel, kunnen criminelen te veel hun gang gaan in deze sector. Dit leidt onder meer tot drugscriminaliteit, fraude en witwassen. Criminelen zetten bijvoorbeeld bloemenhandeltjes op als dekmantel voor drugstransporten. Er gaat veel cash geld om in de bloemenhandel waardoor de bloemenhandel ook 'geschikt' is voor het creëren van fictieve omzet (bedrijven die op papier een grote omzet hebben, maar opmerkelijk weinig vervoersbewegingen maken).
De georganiseerde criminaliteit betreft aan de ene kant internationale bedrijfsstructuren en geldstromen, en aan de andere kant lokaal gewortelde bedrijven.
Het rapport 'Mainport in de tweede linie; over sierteelt en ondermijning' bevat de resultaten van een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van enkele gemeenten, bloemenveiling Royal FloraHolland en de branchevereniging van bloemenhandelaren.

Bekijk hier het rapport en bekijk het aangepaste Overzicht branches met verhoogd risico.

2 Nieuwe versie handleiding NAU

In maart 2021 heeft de Kamer van Koophandel een nieuwe versie van de Handleiding NAU (versie 1.4) gepubliceerd. Deze handleiding dient ter ondersteuning van de inschrijving van UBO's bij de Kamer van Koophandel. In de nieuwe versie zijn voorbeelden van UBO-kwalificaties toegevoegd. Daarnaast is een nieuw hoofdstuk toegevoegd met tips voor een juiste opgave (hoofdstuk 11) en ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.