LOADING  
Fiscaal
Civiel

Wwft-Alert 2021 | 04

Wwft-Alert 2021 | 04

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Wwft-Alerts Mail a friend
Bijgewerkt tot 2 maart 2021
De redactie

1 Aanpassing FATF-lijst per 25 februari 2021

Van 22 tot 25 februari 2021 heeft een plenaire vergadering van de FATF plaatsgevonden. De FATF publiceert twee lijsten waarop jurisdicties staan met strategische tekortkomingen in hun nationale regimes ter voorkoming en bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering.

De eerste lijst is getiteld High-Risk Jurisdictions subject to a Call for Action en bevat jurisdicties die geen commitment tonen of onvoldoende voortgang hebben laten zien bij het aanpakken van hun strategische tekortkomingen en die een bedreiging kunnen vormen voor het internationale financiële systeem. Deze lijst in onveranderd gebleven.

De tweede lijst is getiteld Jurisdictions under Increased Monitoring, ook wel de 'grijze lijst'. Deze lijst bevat landen die strategische tekortkomingen hebben in hun nationale regimes ter voorkoming en bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering en die gecommitteerd zijn om deze tekortkomingen aan te pakken. Aan deze lijst zijn toegevoegd: Burkina Faso, Kaaimaneilanden, Marokko en Senegal.

Bekijk de actuele stand van zaken op het Overzicht Landenlijstjes.

...

Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.
Voor (voltijd)studenten is een abonnement gratis.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.