LOADING  
Fiscaal
Civiel

Wwft-Alert 2021 | 03

Wwft-Alert 2021 | 03

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Wwft-Alerts Mail a friend
Bijgewerkt tot 26 februari 2021
De redactie

1 Aanpassing EU-lijst Staten met hoog risico

Op 7 februari 2021 is een aangepaste versie van de EU-lijst Staten met hoog risico gepubliceerd. Daarbij is Mongolië van de lijst geschrapt.

Bekijk het Overzicht Landenlijstjes voor de actuele lijst met landen.

2 Aanpassing EU blacklist belastingparadijzen

Op 22 februari 2021 heeft de Europese Raad de EU-lijst belastingparadijzen aangepast. Dominica is toegevoegd aan de zwarte lijst. Jamaica is aan de grijze lijst toegevoegd en Barbados is van de zwarte lijst naar de grijze lijst verplaatst. Marokko, Namibië en Sint Lucia zijn van de grijze lijst verwijderd.

Bekijk het Overzicht Landenlijstjes voor de actuele stand van zaken.

3 Samenloop meldingsplicht DAC6 en meldingsplicht Wwft

Sinds 1 januari 2021 geldt de meldingsplicht op grond van de Wet meldingsplichtige grensoverschrijdende constructies (Kamerstukken 35255), op grond waarvan intermediairs mogelijk agressieve grensoverschrijdende constructies moeten melden aan de Belastingdienst. Meer informatie over de Mandatory Disclosure Richtlijn/DAC6 is opgenomen in de toelichting Verschoningsrecht. Daarnaast heeft de Belastingdienst een Kennisbank Mandatory Disclosure/DAC6 gemaakt, waarin veelgestelde vragen en antwoorden zijn opgenomen en heeft de Staatssecretaris van Financiën de Leidraad meldingsplichtige grensoverschrijdende constructies gepubliceerd.

Over de samenloop tussen de meldingsplicht op grond van DAC6 en de meldingsplicht op grond van de Wwft is een toelichting toegevoegd aan databank Wwft. Ook wordt aandacht besteed aan de verhouding tussen het wezenskenmerk D.2 ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.