LOADING  
Fiscaal
Civiel

Wwft-Alert 2020 | 15

Wwft-Alert 2020 | 15

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Wwft-Alerts Mail a friend
Bijgewerkt tot 11 november 2020
De redactie

1 Aanpassing Overzicht branches met verhoogde risico's

Het risicoprofiel van de cliënt moet in elk dossier worden vastgesteld én vastgelegd. Het cliëntenonderzoek en de monitoring worden afgestemd op dit risicoprofiel. Eén van de factoren die het risicoprofiel bepaalt, is de branche waarin de cliënt werkzaam is of de bedrijfsactiviteiten uitvoert.

In het overzicht is een niet-limitatieve lijst met risicovolle branches opgenomen, die aan de hand van actualiteiten is aangepast.
Zo is onder meer het overzicht van branches met fictieve omzet aangevuld met retail die is gericht op toerisme (souvenirshops e.d.). Een ander aandachtspunt zijn nu ook de branches die geschikt zijn voor fictieve omzet, waarvan bekend is dat deze als gevolg van de coronamaatregelen problemen ondervinden (denk aan horeca, recreatiegelegenheden etc.).
Aan de categorie ‘fraude’ zijn de volgende aandachtspunten toegevoegd: fraude met taalcursussen voor inburgering en fraude met EU-subsidies.
Bekijk hier het geactualiseerde Overzicht branches met verhoogd risico.

2 Voorbeelden UBO-kwalificatie

In praktijk bestaat er discussie over de vraag of een bestuurder van een BV (A BV) die het stemrecht uitoefent op de aandelen gehouden door A BV in het kapitaal van B BV als UBO van B BV kan kwalificeren. Deze casus was al opgenomen in het Overzicht met voorbeelden UBO-kwalificatie, maar is omwille van ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.