LOADING  
Fiscaal
Civiel

Wwft-Alert 2020 | 14

Wwft-Alert 2020 | 14

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Wwft-Alerts Mail a friend
Bijgewerkt tot 26 oktober 2020
De redactie

1 Aanpassingen Overzicht landenlijstjes

In oktober 2020 hebben verschillende instanties hun overzicht met landen met hoog risico aangepast. Als gevolg hiervan is ook het Overzicht met landenlijstjes in databank Wwft geactualiseerd. In deze Wwft-Alert zijn de wijzigingen opgenomen. In het Overzicht landenlijstjes is thans de laatste stand van zaken terug te vinden.

1.1 EU-lijst Staten met hoog risico (per 1 oktober 2020)

Zoals aangekondigd in Wwft-Alert 2020 | 08 is per 1 oktober de EU-lijst Staten met hoog risico aangepast en zijn de volgende landen aan de lijst toegevoegd: Bahamas, Barbados, Botswana, Cambodja, Ghana, Jamaica, Mauritius, Mongolië, Myanmar, Nicaragua, Panama en Zimbabwe.

1.2 FATF-lijst (per 23 oktober 2020)

Van 21 tot 23 oktober 2020 heeft een plenaire vergadering van de FATF plaatsgevonden. De FATF publiceert twee lijsten waarop jurisdicties staan met strategische tekortkomingen in hun nationale regimes ter voorkoming en bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering.

De eerste lijst is getiteld High-Risk Jurisdictions subject to a Call for Action en bevat jurisdicties die geen commitment tonen of onvoldoende voortgang hebben laten zien bij het aanpakken van hun strategische tekortkomingen en die een bedreiging kunnen vormen voor het internationale financiële systeem. Deze lijst in onveranderd gebleven.

De tweede lijst is getiteld Jurisdictions under Increased Monitoring, ook wel de 'grijze lijst'. Deze lijst bevat ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.