LOADING  
Fiscaal
Civiel

Wwft-Alert 2020 | 11

Wwft-Alert 2020 | 11

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Wwft-Alerts Mail a friend
Bijgewerkt tot 14 augustus 2020
De redactie

1 Algemene leidraad Wwft van het Ministerie van Financiën aangepast

Op 21 juli 2020 is de Algemene leidraad Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) van het Ministerie van Financiën aangepast. De aanleiding voor deze aanpassing is het in werking treden van de Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn op 25 juli 2018. De wijzigingen na 25 juli 2018 zijn daarin nog niet verwerkt, waaronder de reeds in werking getreden onderdelen van de implementatie van de vijfde richtlijn (Stb. 2020, 146).
Zie hierover ook Wwft-Alert 2020 | 06.

2 Overzicht: grootste witwasrisico’s NRA 2019

In juli 2020 is de tweede National Risk Assessment witwassen gepubliceerd. In Wwft-Alert 2020 | 09 is aandacht besteed aan de belangrijkste punten voor de notariële praktijk. Inmiddels is ook een schema gepubliceerd, waarin de grootste risico’s op het terrein van witwassen overzichtelijk in kaart zijn gebracht.

Bekijk hier het schema.

3 Informatie en stappenplan voor UBO-registratie van juridische entiteiten

Vanaf 27 september 2020 (althans maandag 28 september 2020) kunnen juridische entiteiten hun UBO(‘s) registreren in het UBO-register.

Het is van groot belang dat de toepassing van het UBO-begrip uniform plaatsvindt. Dit geldt zowel bij de registratie in het register door juridische entiteiten als bij het cliëntenonderzoek door Wwft-instellingen. Dit is in het ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.