LOADING  
Fiscaal
Civiel

Wwft-Alert 2020 | 01

Wwft-Alert 2020 | 01

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Wwft-Alerts Mail a friend
Bijgewerkt tot 29 januari 2020
De redactie

1 Nederlandse blacklist belastingparadijzen aangepast per 1 januari 2020

Op 1 januari 2020 is de Regeling laagbelastende landen en niet coöperatieve rechtsgebieden voor belastingdoeleinden (‘Nederlandse blacklist belastingparadijzen’) aangepast.
Saudi-Arabië, Koeweit, Qatar en Belize zijn van de lijst geschrapt; Barbados en Turkmenistan zijn aan de lijst toegevoegd.
Ze blijken toch minstens 9 procent winstbelasting te heffen, de ondergrens die Nederland hanteert.

De lijst telt nu veertien landen, te weten:

Anguilla, Bahama’s, Bahrein, Barbados, Bermuda, Britse Maagdeneilanden, Guernsey, Isle of Man, Jersey, Kaaimaneilanden, Turkmenistan, Turks- en Caicoseilanden, Vanuatu en de Verenigde Arabische Emiraten.

Barbados dankt zijn plaats op de lijst aan een recente belastingverlaging. Daardoor zakt het tarief onder de 9 procent. Turkmenistan bleek in de praktijk niet de verkondigde 20 procent, maar slechts 8 procent winstbelasting te heffen.

Bekijk hier het nieuwsbericht van het Ministerie van Financiën en bekijk hier de regeling.

2 Corruptions Perception Index 2019 (CPI 2019) gepubliceerd

Op 23 januari 2020 heeft Transparency International de CPI 2019 gelanceerd. In de CPI worden landen gerangschikt op de mate van corruptie in de publieke sector.
De CPI kan als hulpmiddel worden gebruikt bij het invullen van de subjectieve indicator of sprake is van een verhoogd risico op corruptie en dientengevolge van de daarop afgestemde verscherpte maatregelen in het kader van het ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.
Voor (voltijd)studenten is een abonnement gratis.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.