LOADING  
Fiscaal
Civiel

Wwft-Alert 2019 | 12

Wwft-Alert 2019 | 12

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Wwft-Alerts Mail a friend
Bijgewerkt tot 5 juni 2019
De redactie

1 Actualiteiten

1.1 Consultatie Implementatiebesluit registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten (hierna: het Implementatiebesluit)

Op 20 mei 2019 is het Implementatiebesluit ter consultatie aangeboden. Het Implementatiebesluit strekt tot wijziging van het Handelsregisterbesluit 2008 en het Uitvoeringsbesluit WWFT 2018. Tot 1 juli 2019 kan worden gereageerd op de consultatie van het implementatiebesluit registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten.

Klik hier voor de internetconsultatie.

Nadere toelichting

Het Implementatiebesluit strekt tezamen met de Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten (hierna: ‘Implementatiewet UBO-register’) tot implementatie van de verplichting tot het bijhouden en centraal registeren van informatie over de UBO(‘s) van in Nederland opgerichte vennootschappen en andere juridische entiteiten. Deze verplichting vloeit voort uit de vierde Europese anti-witwasrichtlijn, zoals gewijzigd door richtlijn (EU) 2018/8433 (ook wel aangeduid als ‘de wijzigingsrichtlijn’ of de ‘vijfde Europese anti-witwasrichtlijn’). De implementatie van de verplichting tot het houden van het UBO-register dient uiterlijk op 10 januari 2020 te zijn gerealiseerd.

De UBO-registratieplicht gaat gelden voor de volgende organisaties: BV’s en (niet-beursgenoteerde) NV’s; overige rechtspersonen: stichtingen, verenigingen, onderlinge waarborgmaatschappijen en coöperaties; personenvennootschappen: maatschappen, vennootschappen onder firma, en commanditaire vennootschappen; rederijen; Europese naamloze vennootschappen (SEs); Europese coöperatieve vennootschappen (SCEs); Europees economisch samenwerkingsverbanden.
Geen registratieplicht hebben: beursgenoteerde vennootschappen; eenmanszaken; ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.