LOADING  
Fiscaal
Civiel

Wwft-Alert 2019 | 09

Wwft-Alert 2019 | 09

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Wwft-Alerts Mail a friend
Bijgewerkt tot 10 april 2019
De redactie

1 Actualiteiten

1.1 Aanpassing Reglement contanten KNB

Notarissen mogen vanaf 1 mei 2019 geen bedragen meer boven de 2.500 euro in contanten ontvangen of uitbetalen. Dit heeft het bestuur van de KNB besloten na raadpleging van de ledenraad. Pinbetalingen zijn geen contante betalingen. De nieuwe regel in het Reglement contanten is daarop niet van toepassing.

In een eerder bericht (zie hierover WWFT-Alert | 04) gaf het bestuur aan contante betalingen toe te willen laten tot 10.000 euro. Het bedrag zou dan aansluiten bij de objectieve meldingsindicator in het Uitvoeringsbesluit WWFT 2018. Het bestuur van de KNB is echter van mening dat notarissen zo min mogelijk contanten moeten aannemen of uitbetalen en heeft daarom besloten de grens te verlagen.

Het nieuwsbericht van de KNB is te raadplegen via NotarisNet.

1.2 Wetsvoorstel implementatie UBO-register ingediend

Op 4 april 2019 is het wetsvoorstel Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten bij de Tweede Kamer ingediend.

Dit wetsvoorstel heeft tot doel om het UBO-register in te voeren. Het UBO-register moet uiterlijk op 10 januari 2020 actief zijn.

Het UBO-register wordt beheerd door de Kamer van Koophandel en wordt ‘gevuld’ en actueel gehouden door de vennootschappen en andere juridische entiteiten zelf. De eerste opgave van gegevens en deponering van ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.