LOADING  
Fiscaal
Civiel

Vertegenwoordiging (art. 10:125 BW)

Vertegenwoordiging

Dit thema maakt onderdeel uit van de kennisdossiers: Mail a friend
Bijgewerkt tot 25 mei 2020

Algemeen

In art. 10:125 BW wordt voor de conflictregels voor vertegenwoordiging verwezen naar het Haags Vertegenwoordigingsverdrag 1978 (Tractatenblad 1978, nr 138) waarvan de officiële naam luidt: Verdrag betreffende het toepasselijke recht op vertegenwoordiging. 
In art. 1 van dit verdrag is een ruime definitie vermeld waaruit volgt dat het verdrag ziet op alle soorten van vertegenwoordiging, met uitzondering van hetgeen is uitgesloten in art. 2 van het Verdrag. De wettelijke vertegenwoordiging binnen het erfrecht, het familierecht en het huwelijksvermogensrecht wordt uitgesloten in art. 2 onder c van het Haags Vertegenwoordigingsverdrag 1978.

Literatuur

  • S.H. Heijning en M.I.W.E. Hillen-Muns, 'Het levenstestament in het Nederlandse internationaal privaatrecht', WPNR 2016(7128)
...

Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.
Voor (voltijd)studenten is een abonnement gratis.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.