LOADING  
Fiscaal
Civiel

Overzicht landenlijstjes

Overzicht landenlijstjes

Dit thema maakt onderdeel uit van de kennisdossiers: Verhoogd risico en extra maatregelen, Risicomanagement Mail a friend
Bijgewerkt tot 1 juli 2021
De redactie

1 Inleiding

Gezien de gevolgen die de Wwft verbindt aan geografische risicofactoren, is het essentieel dat de ‘landenlijstjes’ onderdeel uitmaken van de kantoorprocedures. De Wwft-functionaris zal ervoor moeten zorgen dat de medewerkers kennis hebben van de lijstjes en dat lijstjes correct worden toegepast. De lijstjes worden regelmatig aangepast; het is de taak van de Wwft-functionaris om de landenlijstjes actueel te houden, de procedure cliëntacceptatie daarop aan te passen en de wijzigingen uit te rollen naar kantoor.

2 Overzicht geografische risico's per land

Naast het Overzicht landenlijstjes per instantie (zie hierna) is tevens een Overzicht geografische risico's per land opgenomen in databank Wwft. Op het Overzicht geografische risico's staan alle landen vermeld, met daarbij aangegeven of er al dan niet een risico aan een land is verbonden.

3 Overzicht geografische risico's per instantie

3.1 EU-lijst Staten met hoog risico

Afghanistan, Bahama's, Barbados, Botswana, Cambodja, Ghana, Irak, Jamaica, Jemen, Mauritius, Myanmar, Nicaragua, Pakistan, Panama, Syrië, Trinidad en Tobago, Uganda, Vanuatu, Zimbabwe, Iran en Noord-Korea. 

3.2 FATF-lijst

High-Risk Jurisdictions subject to a Call for Action (zwarte lijst):
Iran, Noord-Korea

Jurisdictions under Increased Monitoring (grijze lijst):
Albanië, Barbados, Botswana, Burkina Faso, Cambodja, Filipijnen, Haïti, Jamaica, Kaaimaneilanden, Malta, Mauritius, Marokko, Myanmar, Nicaragua, Pakistan, Panama, Senegal, Syrië, Uganda, Jemen, Zimbabwe en Zuid-Sudan.

3.3 EU-lijst belastingparadijzen

Zwarte lijst:
Amerikaans Samoa, Anguilla, ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.
Voor (voltijd)studenten is een abonnement gratis.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.