LOADING  
Fiscaal
Civiel

Overzicht landenlijstjes

Overzicht landenlijstjes

Dit thema maakt onderdeel uit van de kennisdossiers: Verhoogd risico en extra maatregelen, Risicomanagement Mail a friend
Bijgewerkt tot 1 maart 2021
De redactie

Gezien de gevolgen die de Wwft verbindt aan geografische risicofactoren, is het essentieel dat de ‘landenlijstjes’ onderdeel uitmaken van de kantoorprocedures. De Wwft-functionaris zal ervoor moeten zorgen dat de medewerkers kennis hebben van de lijstjes en dat lijstjes correct worden toegepast. De lijstjes worden regelmatig aangepast; het is de taak van de Wwft-functionaris om de landenlijstjes actueel te houden, de procedure cliëntacceptatie daarop aan te passen en de wijzigingen uit te rollen naar kantoor.

1 EU-lijst Staten met hoog risico

Afghanistan, Bahama's, Barbados, Botswana, Cambodja, Ghana, Irak, Jamaica, Jemen, Mauritius, Myanmar, Nicaragua, Pakistan, Panama, Syrië, Trinidad en Tobago, Uganda, Vanuatu, Zimbabwe, Iran en Noord-Korea. 

2 FATF-lijst

High-Risk Jurisdictions subject to a Call for Action (zwarte lijst):
Iran, Noord-Korea

Jurisdictions under Increased Monitoring (grijze lijst):
Albanië, Barbados, Botswana, Burkina Faso, Cambodja, Ghana, Jamaica, Kaaimaneilanden, Mauritius, Marokko, Myanmar, Nicaragua, Pakistan, Panama, Senegal, Syrië, Uganda, Jemen, Zimbabwe

3 EU-lijst belastingparadijzen

Zwarte lijst:
Amerikaans Samoa, Anguilla, Dominica, Fiji, Guam, Palau, Panama, Samoa, de Seychellen, Trinidad en Tobago, Vanuatu en US Virgin Islands

Grijze lijst:
Australië, Barbados, Botswana, Eswatini, Jamaica, Jordanië, Maldiven, Thailand en Turkije

4 NL blacklist belastingparadijzen

Nederland heeft de volgende landen aangewezen als laagbelastend 
Anguilla, Bahama’s, Bahrein, Barbados, Bermuda, Britse Maagdeneilanden, Guernsey, Isle of Man, Jersey, Kaaimaneilanden, Turkmenistan, Turks- en Caicoseilanden, Vanuatu en de Verenigde Arabische Emiraten. 

5 Europees Parlement

Het Europees ...


Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.
Voor (voltijd)studenten is een abonnement gratis.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.