LOADING  
Fiscaal
Civiel

Handvat risicoprofiel dossierniveau

Handvat risicoprofiel dossierniveau

Dit thema maakt onderdeel uit van het kennisdossier: Risicomanagement Mail a friend
Bijgewerkt tot 1 januari 2022
De redactie

In elk dossier moet het risicoprofiel van de cliënt worden vastgelegd en moet de monitoring van het dossier vervolgens worden afgestemd op dat risicoprofiel. Is sprake van een verhoogd risico, dan moet de monitoring specifiek op het desbetreffende risico worden afgestemd. Tevens moet duidelijk zijn welke maatregelen zijn genomen in het kader van het (verscherpte) cliëntenonderzoek en welke conclusie daaraan verbonden is. Bij een verhoogd risico gaat het erom dat geconcludeerd kan worden dat de maatregelen ertoe hebben geleid dat het verhoogde risico effectief wordt beheerst.

Door middel van het Schema Vaststellen risicoprofiel en monitoring kunnen voornoemde stappen in elk dossier worden vastgelegd.

Raadpleeg de toelichting Risicoprofiel dossierniveau voor een beschrijving van de stappen die bij het bepalen van het risicoprofiel moeten worden genomen.

...

Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.

Bent u werkzaam op het notariële en/of fiscale werkterrein en wilt u het gebruik van Via Juridica ervaren?
Vraag een gratis proefabonnement aan en probeer Via Juridica één maand uit!

Voor (voltijd)studenten is een studentenabonnement gratis beschikbaar.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.