LOADING  
Fiscaal
Civiel

Documenten verificatie identiteit (art. 4 UR Wwft)

Documenten verificatie identiteit

Dit thema maakt onderdeel uit van de kennisdossiers: Mail a friend
Bijgewerkt tot 1 januari 2021
De redactie

In het kader van het cliëntenonderzoek moeten cliënten (natuurlijke personen en rechtspersonen), vertegenwoordigers en UBO’s worden geïdentificeerd. Identificatie is de opgave van de cliënt van de persoonsgegevens. Vervolgens moet de identiteit worden geverifieerd. Zie hierover meer in de toelichting Identificatie cliënt.

De wijze waarop de verificatie kan worden uitgevoerd is geregeld in art. 11 Wwft.
Lid 1 van dit artikel verwijst vervolgens naar een ministeriële regeling voor wat betreft de documenten die kunnen worden gebruikt bij de verificatie van de identiteit van in dat artikellid nader genoemde natuurlijk personen. Die regeling is art. 4 UR Wwft.

Voor een overzicht betreffende de identificatie en verificatie van natuurlijke personen en rechtspersonen, zie het Schema identificatie en verificatie van de identiteit.

...

Niet ingelogd - Welkom bij Via Juridica

Om dit document te kunnen bekijken, moet u ingelogd zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Geen inloggegevens?
Heeft u nog geen inloggegevens, dan kunt u dit document los kopen of een abonnement afsluiten.
Voor (voltijd)studenten is een abonnement gratis.

Gebruikers van Via Juridica

Hieronder treft u enkele notariskantoren aan die toegang hebben tot de inhoud van de databank Via Juridica. Als particulier kunt u bij deze kantoren terecht voor een antwoord op uw vragen.
Bent u notaris, heeft u een abonnement op Via Juridica en staat het logo van uw kantoor hier nog niet bij? Mail uw logo dan naar info@fbn.nl zodat wij deze kunnen plaatsen.